Назад

10% угод по «єОселя» на первинці — це купівля квартир в проєктах «Інтергал-Буд»

Державна програма пільгового іпотечного кредитування набирає обертів. За словами Євгена Мецгера, очільника «Укрфінжитло», червень 2023 року став рекордним місяцем «єОселі» – доступні кредити на власне житло отримало найбільше родин від моменту старту програми. У звіті організації від 19 липня йдеться, що на поточну дату видано 1989 кредитів, з них на купівлю житла у забудовника — 663. І 10% з цієї кількості стосувались купівлі нерухомості у проєктах від «Інтергал-Буд». 

Станом на 20 липня цього року за програмою «єОселя» в житлових комплексах «Інтергал-Буд» було придбано 69 помешкань. Це десята частина угод, що були укладені на первинному ринку. 

Компанія «Інтергал-Буд» бере участь в «єОселя» з початку впровадження програми, з осені минулого року. «Ми активно підтримуємо дану урядову ініціативу, адже розуміємо, що для переважної кількості українських сімей дешева іпотека від держави є ледь не єдиним способом покращити свої житлові умови. Наразі більшість угод в рамках «єОселя», майже 70%, стосуються купівлі квадратних метрів на вторинному ринку. Проте ми переконані, що програма має стимулювати саме первинний ринок. І сподіваємось, що частка угод на первинці надалі лише зростатиме», – зауважила комерційна директорка «Інтергал-Буд» Анна Лаєвська. 

Інші публікації