Назад

Анна Лаєвська: люди потребують не тимчасових прихистків, а повноцінних квартир

11 травня у Києві відбувся масштабний бізнес форум, присвячений темі відбудови країни, стратегії змін для бізнесу, девелоперів, забудовників та архітекторів. В рамках заходу провідні експерти, представники влади та бізнесу, обговорили можливі сценарії відновлення України. У одній з дискусійних панелей взяла участь Анна Лаєвська, комерційна директорка «Інтергал-Буд», яка поділилась з присутніми своїм баченням вирішення цієї задачі.

«В Україні зруйновано більш ніж 32 млн кв. м житла. Люди, які втратили домівки, потребують нових осель, не якихось тимчасових прихистків, а повноцінних квартир», — повідомила Анна Лаєвська. 

За її словами, забезпечення українців житлом — це спосіб утримати їх від подальшого виїзду за кордон. І держава має бути зацікавлена у вирішенні цього завдання. Проте постає питання фінансування. На думку комерційної директорки «Інтергал-Буд», не варто очікувати на значний об'єм інвестицій від європейських партнерів до завершення активних бойових дій. Натомість можна акумулювати власний ресурс.

«Нам потрібні ті інструменти, які дозволять залучити до відбудови накопичення та доходи населення», — зауважила Анна Лаєвська. До таких інструментів експертка відносить доступну іпотеку, яка допоможе створити платоспроможний попит на житло, а відтак — сформувати джерело ресурсів для будівництва.

Інші публікації