Назад

«Інтергал-Буд» співпрацює з Мінінфраструктури в реалізації програми єВідновлення

Розпочалась реалізація другого етапу програми єВідновлення, в рамках якого громадяни України, чиє житло було знищене внаслідок ворожих дій країни-агресора, зможуть отримати сертифікати компенсації за втрачене майно та придбати їх коштом нові оселі. Напередодні Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України ініціювало співпрацю між відомством і девелоперами та підписання відповідного Меморандуму. Компанія «Інтергал-Буд» з радістю доєдналися до цієї ініціативи.

За словами віце-прем'єр-міністра з відновлення України Олександра Кубракова, ключова мета Меморандуму — доброчесне та вчасне виконання зобовʼязань забудовників перед українцями, які обиратимуть для себе первинний ринок нерухомості.

«Держава не обмежуватиме громадян щодо вибору об'єктів нерухомості. Головна вимога — аби це було житло, яке знаходиться на території України. Відповідно, ми очікуємо, що чимала частина сертифікатів буде реалізована на первинному ринку. Саме тому Мінінфраструктури ініціювало співпрацю з провідними девелоперськими компаніями, щоб механізм реалізації єВідновлення був злагодженим», — прокоментувала ситуацію Анна Лаєвська, комерційна директорка «Інтергал-Буд».

Нагадаємо, що з 1 серпня 2023 року розпочалось подання заяв на другий етап програми єВідновлення. Цей етап передбачає отримання житлових сертифікатів, що компенсуватимуть громадянам втрату нерухомості. Сертифікат — це документ, який гарантує зобов’язання держави профінансувати придбання нового житла. Розмір суми визначається в індивідуальному порядку. За житлові сертифікати можна придбати приватні будинки, квартири, житлові приміщення або інвестувати в об'єкти незавершеного будівництва. 

Подати заяву та отримати сертифікат можуть громадяни України, які не мають судимості за злочини проти держави та не перебувають в санкційних списках. Пріоритетними групами на отримання компенсації є військовослужбовці та родини загиблих військових, люди з інвалідністю І та ІІ групи, багатодітні родини.

«Середня сума сертифіката наразі становить трохи більше 2 млн грн. Цих коштів достатньо, аби розглядати первинний ринок нерухомості в столиці та інших великих містах. Звісно, мова не йде про великі помешкання, але знайти одно чи навіть двокімнатну квартиру за ці гроші цілком можливо. Додаткова перевага реалізації сертифіката на первинці — можливість використати цю суму в якості першого внеску та придбати бажаний об'єкт на виплат», — додала Анна Лаєвська. 

Інші публікації