Назад

Перша угода по «єВідновлення» на купівлю квартири від «Інтергал-Буд»

24 січня було підписано першу угоду в рамках програми «єВідновлення» на купівлю квартири від компанії «Інтергал-Буд». Це придбання двокімнатного помешкання з ремонтом в житловому комплексі «Сирецькі сади». 

«Інтергал-Буд» доєдналася до реалізації держпрограми наприкінці 2023 року, підписавши Меморандум про співпрацю з Міністерством розвитку громад, територій та інфраструктури України. Але фактичне втілення другого етапу «єВідновлення» розпочалось тільки зараз, коли перші власники сертифікатів почали обмінювати їх на нові квадратні метри. 

«Програма має надзвичайно важливе соціальне значення. Вона допомагає українцям, які втратили житло внаслідок дій країни-агресора, придбати нову домівку. Це важіль, здатний утримати громадян від подальшої еміграції, та шанс для них на нове краще життя. І ми дуже раді доєднатись до цієї ініціативи», — прокоментувала подію Анна Лаєвська, комерційна директорка «Інтергал-Буд». 

Примітним є факт, що перша угода в рамках «єВідновлення» стосувалась купівлі квартири з вже готовим оздобленням. «Для більшості власників сертифіката критично важливо якнайшвидше заселитись у нове помешкання. Тому пропозиція з ремонтом від забудовника є оптимальним рішенням. Це дає змогу не чекати, а одразу після отримання ключів в’їхати у нове житло. І ми очікуємо, що на первинному ринку саме квартири з ремонтом від забудовника матимуть найбільший попит», — додала комерційна директорка. 

Розмір сертифіката в рамках даної угоди дозволив повністю сплатити вартість помешкання. Однак на випадок, коли суми компенсації від держави недостатньо, в компанії передбачена можливість використати сертифікат в якості першого внеску та придбати нерухомість на виплат.  

Нагадаємо, що з 1 серпня 2023 року розпочалось подання заяв на другий етап програми «єВідновлення». Цей етап передбачає отримання житлових сертифікатів, що компенсуватимуть громадянам втрату нерухомості. Сертифікат — це документ, який гарантує зобов’язання держави профінансувати придбання нового житла. Розмір суми визначається в індивідуальному порядку. За житлові сертифікати можна придбати збудовані приватні будинки, квартири або інвестувати в об'єкти незавершеного будівництва. 

Подати заяву та отримати сертифікат можуть громадяни України, які не мають судимості за злочини проти держави та не перебувають в санкційних списках. Пріоритетними групами на отримання компенсації є військовослужбовці та родини загиблих військових, люди з інвалідністю І та ІІ групи, багатодітні родини.

Інші публікації